PODMIĆIVANJE SUDACA

Sanja Marketić: Slučaj Glavaš montirao je Sanader

07.11.2012 u 16:23

Bionic
Reading

Na suđenju Dragi Tadiću, optuženom za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš, svjedočila je Sanja Marketić, novinarka Glasa Slavonije i bliska, dugogodišnja prijateljica Branimira Glavaša. I Marketić je u slučaju podmićivanja bila optužena, no u zamjenu za uvjetnu kaznu, priznala je krivnju i nagodila se s USKOK-om

Novinarka Sanja Marketić, prenosi Večernji list, opširno je pričala kako su Ivan Drmić i ona lobirali kod političara, svećenika, veleposlanika i gospodarstvenika za Branimira Glavaša, zbog njega su hodočastili Stjepanu Mesiću i sastajali se s Ivićem Pašalićem, te su zbog Glavaša na kraju počinili i kazneno djelo. Posvjedočila je kako su svjesno Srećku Jurišiću dali 70.000 eura, kako bi preko svojih veza pokušao utjecati na presudu Glavašu.

Županijskom sudu u Zagrebu Marketić nije pojasnila kako je to Jurišić trebao utjecati, no rekla je i kako su mu, bez obzira što su i ona i Drmić sumnjali u Jurišićevu vjerodostojnost, novce ipak dali.

'Jurišić mi je rekao da njega slučaj Glavaš previše ne zanima, no da nam je spreman pomoći. Rekao je da mu treba 70.000 eura za troškove i putovanja. Nije spominjao imena i druge ljude, no moguće je da je taj novac i za to trebao. Kazala sam mu da ja nemam taj novac', pojasnila je Marketić.

Sve je to ispričala Drmiću, prenosi Večernji list, pa su tražili savjet od Drage Tadića koji im je preporučio Jurišića kao osobu s kontaktima, no s cijelom tom pričom, navela je, nije htio imati previše veze. Prepričala je i kako su se ona i Drmić za pomoć obratili i Mesiću.

'Zanimalo nas je može li provjeriti informaciju objavljenu u medijima po kojoj je potvrđena osuđujuća presuda Glavašu. Očekivali smo da nam provjeri i je li presuda donesena i nepromjenjiva', rekla je Marketić.

Ponovila je više puta kako je 'postupak Glavašu izašao iz pravne sfere te je bio politički motiviran od tadašnjeg premijera Ive Sanadera', te je navela kako je 'Sanader u vrijeme dok je Glavaš bio u zatvorskoj bolnici tamo slao svoje emisare'. Navodno se 'trebao iznaći neki dogovor da se Glavaš brani sa slobode'.

Na kraju su se Drmić i ona sami prijavili policiji.