Crna kronika KRAĐA CRKVENIH MILIJUNA

Hoće li bankarica fra Šime ostati u pritvoru dok je on na slobodi?

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Nenad Cambi za tportal je potvrdio da žalba na istražni zatvor bankarici Jasmini Bilonić još nije zaprimljena. Na sudu očekuju da će žalbe na istražni zatvor i jamčevinu od četiri milijuna kuna koji su izrečeni zaprimiti tijekom sutrašnjeg dana, jer su poslane poštom

Čim žalbe stignu, bit će sazvano Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu koje bi trebalo donijeti odluku o žalbama na istražni zatvor i jamčevinu od četiri milijuna kuna koji su izrečeni Jasmini Bilonić, bankarici fra Šime Nimca, na čijem su računu završila dva milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi.

Odvjetnik Stipica Kovačević, koji zastupa Jasminu Bilonić, potvrdio je za VLM agenciju da je žalba poslana u petak i uvjeren je da će stići danas. On smatra da nema opasnosti od bijega, s obzirom na to da je predložio oduzimanje putovnice i jamčevinu od 200.000 kuna.

Fra Šime Nimac, glavni akter afere, koji je prodao crkveno zemljište i zadržao 10 milijuna kuna, na slobodi je. Njemu je izrečena mjera oduzimanja putovnice i obveza tjednog javljanja u policijsku postaju.

221057,222734,222351,222341
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još