NIŠTA NIJE VIDIO NITI SKUŽIO

Našli kampera koji je izazvao nesreću s poginulim radnicima

29.10.2012 u 15:37

Bionic
Reading

Policija je uhitila njemačkog državljanina K. D. R. (69) te su ga prijavili za izazivanje prometne nesreće i predali pritvorskom nadzorniku. Muškarca se, naime, sumnjiči da je izazvao prometnu nesreću na zagrebačkoj obilaznici u kojoj su 20. listopada poginula dva radnika HAC-a, a njihov je kolega ozlijeđen, izvještava 24sata

K. D. R. je u vrijeme nesreće bio na proputovanju svojim kamperom te je nakon nje otišao iz Hrvatske. Kada je nedavno opet prešao našu granicu, uhitili su ga. On kaže kako nije znao da je za njim raspisana potraga, piše 24sata

Što se tiče nesreće, tvrdi kako je netko iza njega kočio, ali nije vidio prometnu niti je shvatio da je uzrok prometne nesreće i zato je nastavio vožnju.

Prema navodima policije nakon očevida nesreće, kamper je tog dana vozio desnom trakom. Tada je, iz nepoznatog razloga, odjednom naglo skrenuo u lijevu traku. Uletio je točno ispred vozača Golfa, koji je morao naglo zakočiti kako se ne bi sudario s kamperom. Uslijed naglog kočenja, Golf je odletio u desnu traku, a onda i na zaustavnu, na kojoj su tri djelatnika Hrvatskih autocesta mijenjala gumu na kamionu za ophodnju autoceste.

Od udarca Golfa, dva su radnika M. R. (46) i Ž. T. (59) preminula na mjestu, a treći J. G. (54) je lakše ozlijeđen. Prevezli su ga u KB Dubrava. Vozač Golfa Z. K. nije bio pijan te je prošao s lakšim ozljedama.