PRIVEDENI U GAJEVU

Klicin kum na ispitivanju u USKOK-u

Bionic
Reading

Vlado Rajić i dvojac iz Sesveta - Igor Mlinar i Rudolf Krpina privedeni su u USKOK na ispitivanje zbog sumnje na kupovanje informacija iz policijskih istraga. Rajić je kum Vinka Žuljevića Klice i dosad se pojavljivao na suđenjima tzv. zločinačkoj organizaciji. Sva trojica branili su se šutnjom

Rajićev odvjetnik Gordan Preglej kazao je da se njegov klijent sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, poticanja na zloupotrebu položaja i davanje mita. O nekim drugim detaljima nije htio govoriti zbog interesa istrage.

Sva trojica odlučila su se braniti šutnjom. Nakon ispitivanja vraćeni su pritvorskom nadzorniku na Oranice, gdje će provesti noć. Sutra će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučiti hoće li im odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

Prije tri tjedna, tijekom policijsko-uskočke akcije zbog sprečavanja curenja informacija iz Policijsko-nacionalnog USKOK-a (PN USKOK), uhićeni su policajci Marko Svalina i Vjekoslav Drnić. Do onih koji su navodno podmićivali policajce policija je stigla jučer navečer i danas ujutro, te su uhićene tri osobe. Kasnije se doznalo kako je riječ o Vladi Rajiću te dvojac iz Sesveta - Igor Mlinar i njegov prijatelj Rudolf Krpina

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, Rajića i Mlinara sumnjiči se da su od Svaline i Drnića kupovali informacije iz najtajnijih USKOK-ovih istraga. Doznaje se i kako je Mlinaru tijekom jutra pretražena kuća, kao i kuća Vlade Rajića u Sesvetama. Protiv njih policija je podnijela kaznenu prijavu zbog udruživanja u grupu radi počinjenja kaznenih djela, davanja mita i poticanja na odavanje službene tajne.

Riječ je o nastavku 'interne' istrage koju policijski USKOK (PN USKOK) u suradnji s USKOK-om provodi zbog sumnji da su u proteklih nekoliko mjeseci u kriminalni milje iscurile informacije o provođenju takozvanih posebnih dokaznih radnji, dakle tajnog snimanja telefonskih razgovora i praćenja potencijalnih osumnjičenika.

Navodno je riječ o istragama iz sfere gospodarskog kriminala, pa čak i da su neke od njih bile usmjerene na otkrivanje naručenih ubojstava u hrvatskom krim-miljeu.