U JEKU VELIKE AFERE

Sumnjivo meso prodavao istarskim restoranima

19.10.2012 u 21:46

Bionic
Reading

Muškarac s područja Matulja uhvaćen je jučer kod Kaštela u švercu 47 kilograma smrznutog mesa, namijenjenog istarskim restoranima. Zasad je utvrđeno da je meso sumnjiva porijekla nabavio u Slavoniji

Naime, granična policija zaustavila je jučer oko 16.30 sati u mjestu Kaštel teretno vozilo Renault riječke registracije, kojim je upravljao 32-godišnjak s područja Matulja. Muškarac je u vozilu prevozio oko 47 kilograma smrznutog mesa, za koje nije imao odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu.

Kako je izvijestila PU istarska, meso je nabavio na području Slavonskog Broda, a potom ga je prodavao restoranima na području Bujštine.

Zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine, 32-godišnjaku slijedi kaznena prijava redovnim putem, no policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.

Podsjetimo, Novi list u petak je izvijestio da su netragom nestale četiri velike pošiljke mesa peradi i mliječnih proizvoda, koje su tijekom ove godine pale na uzorkovanju pri ulasku iz BiH u Hrvatsku, te još četiri pošiljke mliječnih proizvoda koje, ponovno, nisu zadovoljile na revizijskim kontrolama nakon prvih, loših rezultata. Hrvatska strana tvrdi da su pošiljke vraćene proizvođaču u BiH na uništavanje, dok bosanska strana odgovara kako im se ništa nije vratilo niti su ikad obaviješteni o zaraženim pošiljkama.