PRESUDA U PETAK

Dragan Paravinja se obratio sudu

18.10.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Dragan Paravinja, optužen za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša te za pokušaj silovanja još jedne žene, jutros se na svoj zahtjev osobno obratio šibenskom Županijskom sudu

Nakon obraćanja njegova je odvjetnica, Ankica Giljanović, novinarima izjavila da je Paravinja iskoristio to svoje zakonom zajamčeno pravo te da je njegovo obraćanje trajalo kratko.

Neslužbeno se doznaje da je Dragan Paravinja još jednom ustvrdio da nije kriv za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.
Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, nije nazočio današnjem ročištu koje je zatvoreno za javnost. Presuda Draganu Paravinji trebala bi biti donesena sutra u 9 sati na šibenskom Županijskom sudu.

Punih sedam sati jučer je trajalo iznošenje završnih riječi tužiteljstva, opunomoćenika obitelji Antonije Bilić i obrane Dragana Paravinje. No, kako smo saznali, tužiteljstvo je zatražilo da sud Paravinju proglasi krivim. Tomu se pridružio i opunomoćenik obitelji, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić. Obitelj mlade Drnišanke jučer nije došla na završne govore. Njihov je opunomoćenik objasnio da im je suđenje bilo važno ponajprije kako bi saznali istinu o Antoniji, stoga kraj suđenja bez te istine teško prihvaćaju.

Hoće li Paravinja odgovarati za ubojstvo Antonije Bilić i hoće li kazna biti maksimalnih 40 godina - odlučit će sud. Možemo pretpostaviti da je braniteljica po službenoj dužnosti, šibenska odvjetnica Ankica Giljanović, u dvosatnom završnom govoru zatražila oslobađajuću presudu jer Paravinja još od srpnja prošle godine tvrdi da nema nikakve veze s nestankom Antonije Bilić.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom. Forenzičari su u njegovom kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu.

Ni nakon opsežne višemjesečne potrage tijelo Antonije Bilić nije pronađeno.