LIKVIDIRALA BRAČNI PAR

Zbog ubojstva iz 1994. Njemačka izručuje Hrvatskoj 'Dragu Pilićarku'

16.10.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Dragica Vidnjević, mnogim Karlovčanima znana kao 'Draga Pilićarka', uhićena je u Frankfurtu na Majni, ekskluzivno doznaje Radio Mrežnica

Uhićena je temeljem međunarodne tjeralice koju je za njom raspisao karlovački Županijski sud. Taj je sud protiv nje podignuo optužnicu kojom se tereti za ubojstvo bračnog para, tada 40-godišnje Evice i 43-godišnjeg Josipa Šepac u Knez Gorici, 1. siječnja 1994. godine.

Iza ubijenog bračnog para ostali su kćer i sin. A kćerka Anica koja je u trenutku ubojstva roditelja imala 18 godina iznenađena je viješću da je osoba koja je ubila njene roditelje uhićena. 'Još sam u šoku, pokušajte me razumjeti, vrate se sva ta sjećanja, ali drago mi je da će odgovarati', rekla je kratko danas za Radio Mrežnicu
Dragica Vidnjević se trenutno nalazi u postupku ekstradikcije, odnosno izručenja Hrvatskoj. Kako doznajemo, slučaj vodi Ministarstvo pravosuđa i postupak izručenja traje. Karlovački Županijski sud dostavio je svu potrebnu dokumentaciju i očekuje se izručenje Vidnjevićeve u što skorijem roku.

Na tržnici prodavala piliće
Vidnjevićevu, rođenu 2. lipnja 1948. u Gornjem Sjeničaku, mnogi Karlovčani pamte i po imenu 'Draga Pilićarka'. Nekoć je radila na karlovačkoj tržnici i prodavala piliće.
Iz vremena ratnih devedesetih mnogi su je doživljavali kao 'strah i trepet' karlovačkog kraja, osobito Sajevca i Turnja. Tada je, kažu mještani, živjela u okupiranoj Knez Gorici i to tijekom cijelog rata. Pamte je kao rabijatnu osobu koja im je, kažu, stalno prijetila bombama i iseljavanjem u Karlovac. 'Njoj je Srbija i srpsko bilo sve, a Hrvati su za nju bili ništa', kazala je jedna sugovornica.