NA PREVARU OŽENJEN

Tek na sudu doznao da ima suprugu i da ga je htjela ubiti

16.10.2012 u 10:29

Bionic
Reading

Ruža Šimunković, 49-godišnjakinja rodom iz Kotor Varoši, nezaposlena majka dvoje djece, nije prezala ni od čega: redom je po Pribislavcu krenula tražiti atentatora, osobu koja će joj barem pomoći ubiti muža Antu Marjanovića. Činila je sve da bi došla do njegovog stana u Varaždinu u kojem su neko vrijeme zajedno živjeli

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, odlučila je angažirati Zorana Oršoša, no on je odbio ubiti Marjanovića. Tijekom suđenja proizašlo je da je bivša konobarica, koja se predstavljala kao djelatnica javnobilježničkog ureda, pokušala uvući u mračnu mrežu zavjere za ubojstvo muža još nekoliko svojih poznanika iz Pribislavca. Istodobno, nesretni Anto Marjanović nije ni znao da mu je Ruža supruga jer je na vjenčanju mislio da je kum, a ne ženik. Stoga i ne čudi da nije shvatio da ga ona pokušava ubiti. 'Ponekad mi se spavalo od njene kave', rekao je na sudu, na kojem je i doznao da su oženjeni.

Naime, iako je Ružu Šimunković poznavao sedam godina, Marjanović je u svom svjedočenju tvrdio da nije bila udana za njega, piše Novi list. 'Bio sam šokiran time što je Ruža tražila da joj ubijem muža. Energično sam odbijao njezine zahtjeve, a onda je počela zvati i moju ženu. Mojoj punici je napisala pismo u kojem me optužila da suprugu za 100 eura prodajem Romima radi seksualnih odnosa. Sve to utjecalo je na moj odnos sa suprugom jer je mislila da imam nešto s optuženicom', svjedočio je Antun Baksa.

'Znala je povremeno dolaziti i zajedno bismo popili kapučino. Jednom me tako zamolila da s njom budem kum na vjenčanju njezinih prijatelja iz Zagreba. Pristao sam i došli smo u matični ured u Varaždinu. Ja sam bio uvjeren da smo doista kumovi, a da su njezini prijatelji mladenci. No na kraju se ispostavilo da smo se nas dvoje vjenčali. To, međutim, nisam znao sve dok nije započeo ovaj sudski postupak', svjedočio je Marjanović, koji još uvijek nije pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

Prisjećajući se vremena provedenog s Ružom, ustvrdio je da joj nikada nije dao ključ svog stana, no ona je ipak uspijevala ući. Kasnije se ispostavilo da joj je ključ pomogao ukrasti jedan od zajedničkih poznanika od kojeg je tražila da sudjeluje u Antinoj likvidaciji.

'Kad je dolazila k meni, skuhala bi mi kavu od koje sam uvijek zaspao. Nakon toga sam doznao da je pomoću punomoći za moj bankovni račun podigla nekoliko tisuća kuna', rekao je Marjanović, koji je omamljenost osjetio i tijekom jedne vožnje s Ružom prema Čakovcu. 'Kad smo došli do nekog pustog mjesta, izbacila me iz auta. Bio sam slab i nisam si mogao pomoći. Ostao sam zato ležati. Vani je bilo sigurno -20 stupnjeva. Uspio sam nekako doći do stana.' Marjanović je decidirano tvrdio da mu je Ruža jednom predložila da joj prepiše stan, a da će mu ona zauzvrat plaćati dom. No to mu je bilo neprihvatljivo, ispričao je.

Zoran Oršoš potvrdio je da je Ruža tražila da joj ubije muža.

'Tražila me da joj posudim novac, obećavši da će mi vratiti kad se domogne muževe mirovine. Isprva sam to doživljavao kao šalu i objašnjavao joj da nisam plaćeni ubojica. No ona je uporno govorila: 'Ubijte ga! Smaknite ga!', te da ga treba napiti i baciti u Dravu kako bi izgledalo kao nesretan slučaj', svjedočio je Oršoš. Iste takve poruke Ruža je slala i Antunu Baksi i Mati Strahiji. Nudila je 500 eura kao nagradu za ubojstvo muža.

Kada joj to sve nije polazilo za rukom, promijenila je taktiku. Počela je poznanicima koje je željela angažirati za likvidaciju muža slati ljubavne poruke. Njima je pak pisala da ih supruge varaju. Zbog toga su se u svim tim brakovima pojavile trzavice.

'Poslala mi je valjda tisuću poruka. Bilo ih je za vreću od sto kila. Na kraju sam je odlučio prijaviti jer sam se bojao da se Marjanoviću uistinu nešto ne dogodi pa da me se ne poveže s tim. Teško mi je sada prisjećati se svega toga. Da vi prolazite kroz to kroz što ja sada prolazim, tražili biste odštetu od pet milijuna eura', žalio se Oršoš.

Čakovečki odvjetnik Goran Ružić, koji zastupa okrivljenu, tvrdi da svi svjedoci lažno terete njegovu klijenticu, i to iz nekih svojih osobnih interesa.