MRAČNE TAJNE SILOVATELJA

Prije nećakinje Kezele je silovao i hendikepiranog dječaka

12.10.2012 u 15:07

Bionic
Reading

Već 12 dana po slavonskim šumama i oranicama traga se za Ivom Kezeleom (38) iz Bickog Sela kod Slavonskog Broda, osumnjičenim da je u noći na nedjelju 30. rujna u selu u obližnjoj općini Bukovlje silovao nećakinju (16), kćerku svoje starije sestre kod koje je u subotu slavio mjesni crkveni god. Umjesto proslave, kirvaj je toj obitelji donio tugu i jad, a već dva tjedna traje i neizvjesnost jer je osumnjičeni u bijegu. Najgore je to što Kezele nije silovao prvi put. Kako doznaje Jutarnji list od obitelji, i prije su mu se događali slični napadaji. Sredinom 90-ih navodno je napao svoju također maloljetnu daljnju rođakinju, a nakon toga počinio je još dva slična nedjela

Serijski silovatelj Ivan Kezele

No ni za jedno nije procesuiran. U evidenciji Županijskog suda u Slavonskom Brodu imaju tek slučaj iz 2005, kada je silovao hendikepiranog dječaka, za što je bio u zatvoru dvije godine. Do tada nije bio ni procesuiran, što je Jutarnjem potvrdio predsjednik suda Zlatko Mirković.

Na slobodu je izašao u srpnju 2010. i vratio se u Bicko Selo, gdje je živio s majkom Marijom i mlađim bratom Antunom. S njima je kobne subote otišao na kirvaj kod sestre i zeta. Iz njihove je kuće u noći otišao na zabavu u selo, gdje je susreo nećakinju i potom je napastovao.

'Predvečer smo odlučili krenuti kući, ali on nije htio. Popio je malo više i odlučio ostati na zabavi iako sam ga nagovarala da pođe s nama. Vidjela sam da je pijan i znala sam da nema novca da ide na zabavu. Nažalost, nije me poslušao. Samo je u jednom trenutku ustao, prišao mi i rekao: 'Daj da te poljubim dva puta.' Mlađi sin i ja otišli smo kući, a on je ostao... U nedjelju ujutro nazvao nas je zet i rekao što se dogodilo', ispričala je kroz plač majka osumnjičenog, koja s obitelji već dva tjedna proživljava agoniju.

'Policija mi je tu svaki dan. Ne krijem ga, on je moje dijete, ali vjerujte mi, dosta mi je ove sramote i samo želim da ga već jednom pronađu i da prestane muka. Teško mi je. Tamo mi je sin, ovdje mi je unuče... ', kroz plač je Jutarnjem ispričala nesretna žena, koja se s Ivom posljednji put čula 1. listopada oko 17 sati.

'Nazvao me s mobitela samo da me čuje. Nismo dugo razgovarali, a ja sam mu odmah rekla da se preda, da to prestane. Samo mi je kratko rekao: 'Ja njima neću u šake.' Nakon toga veza je pukla i od tada mu je mobitel isključen', rekla je Marija Kezele.

Rane su još svježe iako se otac silovane djevojčice, kako kaže, ne ljuti na svoju punicu i ostale članove obitelji. 'Teško je sve to proživljavati, no moramo ići dalje i svi zajedno raditi na tome da nam se kćerka oporavi od traume. Ogrebotine na licu već su zacijelile, no psihičke rane puno su dublje i trebat će vremena i strpljenja da se saniraju. Puno s njom razgovaramo i nastojimo to riješiti onako kako su nam savjetovali stručnjaci. Sada je najvažnije da ga uhvate pa da se svi možemo vratiti normalnijem životu. Najteže je mojoj ženi i punici, žao mi je i njih i mlađeg zeta, koji je pod velikim pritiskom. Znam da im je teško sve to proživljavati', rekao je otac silovane djevojčice.


Prestrašeni mještani ljuti na policiju

Priča se i da je Kezele naoružan puškom M 48, tzv. tandžarom, što dodatno pojačava psihozu i strah u Bickom Selu i mjestima u okolici. Svi su uvjereni da se bjegunac krije u okolnim šumama. 'On je tu negdje u blizini i nije nam svejedno, osobito kad se spusti mrak; strah nas je otići i na njivu. Nije on nikada bio agresivan tako da se tukao, ali činio je grozne stvari mladim ljudima i znamo da je u tom smislu opasan. Ljuti smo i na policiju koja je o tome stalno šutjela. Znam da su htjeli zaštititi tu djevojku, ali nekakvo su upozorenje trebali izdati zbog ostalih koji ga ne poznaju, a mogli bi na njega negdje nabasati. Valjda to neće dugo trajati', ispričale su Jutarnjem dvije gospođe.