KUPNJA ISPITA NA MEDICINI

Ako je znala što joj rade muž i sin, Bajićeva zamjenica ostaje bez posla

11.10.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Uhićenje 12 osoba u antikorupcijskoj akciji na zagrebačkom Medicinskom fakultetu predstavlja tek ostatke, 'krhotine' veće istrage koja je trajala nekoliko mjeseci i gotovo potpuno propala zbog korumpiranih policajaca

Kako doznaje tportal, upravo akcija na Medicini bila je jedan od četiriju slučajeva u kojima su curile povjerljive informacije, zbog čega su krajem rujna privedeni jedan policajac iz Policijske uprave zagrebačke i njegov kolega iz Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Oni su - za novac, dakako - odavali podatke iz najtajnijih USKOK-ovih istraga i upozoravali osumnjičenike da im se prisluškuje telefon, no u slučaju Medicinskog fakulteta to su učinili iz osobne usluge: jedan od njih upozorio je prijateljicu svoje supruge da joj 'prisluškuju tatu'. A 'tata' iz ove priče je Božo Lončar, suprug zamjenice glavnog državnog odvjetnika Višnje Lončar, koji je priveden zajedno s njihovim sinom Hrvojem. Bajićeva zamjenica tada je o svemu obavijestila šefa i to je navodno dovelo do uhićenja policajaca, ali samo deset dana kasnije nastradali su i njezin suprug i sin. Ona, navodno, uopće nije znala da joj pola obitelji sudjeluje u kupovanju ispita na Medicinskom fakultetu.

Višnja Lončar još u srijedu je ispitana o ovom slučaju, no zasad nastavlja normalno raditi svoj posao u DORH-u kao jedna od 24 zamjenika Mladena Bajića. Naravno, nema nikakvog doticaja s ovim predmetom. Još nije pronađena nikakva osnova za suspenziju ili pokretanje stegovnog postupka protiv nje, mada se neugodni podaci tek mogu očekivati kako istraga napreduje.

Za njezino razrješenje bit će dovoljno utvrditi je li znala da joj suprug i sin sudjeluju u korupcijskom lancu, u tom slučaju njezina karijera u Državnom odvjetništvu bit će završena.