POLA GODINE LUTAO HRVATSKOM

Uhićen monstrum koji je ubio starca

Bionic
Reading

Pronađen je i jučer uhićen 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, osumnjičen da je u travnju ubio Momčila Španovića (75) iz Krstinje, a danas će biti predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je karlovačka Policijska uprava, ne navodeći identitete počinitelja ni žrtve

Policija je još 31. kolovoza objavila da joj je poznat identitet osumnjičenika za to ubojstvo i da za njim traga, kao i da je to teško kazneno djelo razriješeno zahvaljujući opsežnom kriminalističkom istraživanju djelatnika karlovačke Policijske uprave, Županijskog državnog odvjetništva i Interpola.

Riječ je o 34-godišnjem Elvedinu Hegiću iz Velike Kladuše. Potraga za državljaninom BiH intenzivirana je posljednjih dana, nakon što su mještani javili policiji da na Petrovoj gori viđaju muškarca sumnjivog izgleda. Osumnjičeni Hegić deportiran je iz Kanade po izlasku iz zatvora u kojem je bio zbog silovanja 16-godišnjakinje. Prijavljivan je i zbog napada, prijetnji, pljačke, držanja oružja...

Na internetu ga jedni svrstavaju u vehabije, dok drugi tvrde da ih je raskrinkavao, piše portal nezavisne.com


Prema službenim policijskim podacima, Španović je ubijen 15. travnja ove godine u dvorištu svoje obiteljske kuće u Krstinji. Ugušen je i imao je više teških ozljeda po cijelom tijelu.

Županijska državna odvjetnica je u travnju za Hinu potvrdila da je ubijeni Španović na glavi imao kapu s crvenom  zvijezdom petokrakom, no odbila je dovesti to u izravnu vezu s motivom ubojstva.