KLIZAV KOLNIK

Tri prometne nesreće zbog ulja iz autobusa

25.09.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Zbog ulja na kolniku, u manje od sat vremena jučer se na županijskoj cesti Poreč – Vrsar dogodio niz prometnih nesreća

Naime, vozeći iz Poreča prema Vrsaru oko 4.10 kod skretanja za Mugebu 57-godišnji vozač je zbog neprilagođene brzine u desnom zavoju autobusom Autwarter prešao na suprotnu stranu kolnika, pri čemu je prednjim dijelom udario u betonski rubnjak i prometni znak na suprotnoj strani kolnika.

Iz oštećenog autobusa je iscurilo ulje i gorivo, što je u pola sata uzrokovalo još tri prometne nesreće, u kojima nasreću nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala znatna materijalna šteta.

Prvo je, oko 6.15 sati, 47-godišnja vozačica izgubila nadzor nad automobilom Peugeot, pulskih registracijskih oznaka, a samo desetak minuta potom došlo je do još jedne prometne nezgode - pada 46-godišnjeg Slovenca s BMW-ovog motocikla. Na opasnu smjesu ulja i goriva na cesti ubrzo nakon toga, oko 6.40 sati, naletio je i 38-godišnjak s područja Poreča, pri čemu je svojim automobilom marke BMW također proklizao s ceste.

Kako je izvijestila PU istarska, u prometnim nesrećama nitko nije ozlijeđen, no vozaču autobusa slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.