Crna kronika VRHOVNI SUD NA STRANI USKOKA

Josip Protega na optuženičkoj klupi

Josip Protega, bivši šef uprave Hrvatske poštanske banke (HPB), prošli tjedan svjedočio je u postupku Fimi media, a uskoro će sjesti i na optuženičku klupu u predmetu 'Bankomat'. Vrhovni sud je, naime, prihvatio žalbu Uskoka koji se žalio na odluku Optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, otkriva 24sata

On je u ožujku po drugi put Uskoku vratio optužnicu i pritom odbacio prvu točku kojom su se bivši čelnici HPB-a Josip Protega, Ivan Sladonja i Mario Kirninić i osmorica povlaštenih klijenata teretila za udruživanje za počinjenje kaznenih djela.

Uskok ih tereti da su od 2005. do 2009. oštetili banku za najmanje 255 milijuna kuna jer su davali visokorizične kredite koji nisu vraćeni banci. Optužili su ih i za dodatnu štetu od 26 milijuna kuna zbog isplate menadžerskih bonusa, od čega su međusobno, navodno, podijelili više od 13 milijuna kuna.

Branitelji tvrde da optuženi nisu počinili nikakvo kazneno djelo te da je riječ o klasičnom građansko-pravnom odnos između klijenata i banke i da je banka osigurala naplatu svojih potraživanja, podsjeća 24sata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još