NA UDARU ELITNA ČETVRT MEJE

Panika u Splitu: Provalnici omamljuju obitelji i pljačkaju ih na spavanju!

24.09.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Kao da histerija zbog ubojstva na Marjanu nije dovoljna, u Splitu je prošloga tjedna nastupila dodatna panika: u elitnoj četvrti Meje provalnici su temeljito popljačkali nekoliko obiteljskih kuća i stanova, i to usred noći - dok su njihovi stanari mirno spavali. Sumnja se da su koristili sprej za omamljivanje!

Premda priča zvuči gotovo nevjerojatno, jedna od pokradenih obitelji za tportal je potvrdila da su im policajci koji su obavljali očevid kazali da su lopovi gotovo sigurno koristili 'nekakvo sredstvo' za uspavljivanje. Teško da bi bez toga uspjeli u svom naumu, jer su svi stanovi temeljito ispreturani, pregledane su sve ladice i police, što je u svakom slučaju moralo potrajati barem petnaestak minuta. Lopovi su u pravilu sa sobom odnijeli računala, laptope, fotoaparate, televizore i ostalu tehniku. Nitko od ukućana ni u jednom slučaju nije se probudio, već su pljačku otkrivali u jutarnjim satima.

'Uzeli su sve što su pronašli, a samo u jednoj noći prošlog tjedna provaljeno je u tri stana u susjedstvu. Ulazili su čak i u dječje sobe, a policajci su nam nakon očevida kazali da su koristili rukavice, jer nema nikakvih otisaka prstiju. Koristili su se odškrinutim balkonskim vratima ili prozorima, a izlazili kao gospoda kroz ulazna vrata', kazali su nam u jednoj obitelji s Meja. Po njihovim informacijama, u desetak dana na ovaj način nastradalo je najmanje pet obitelji u susjedstvu pa je zavladao strah: po savjetima policajaca zadnjih dana ugrađuju se alarmi te stavljaju dodatne brave i lokoti, a vrata i prozori čvrsto se zatvaraju.

'Sve nas je uhvatila jeza kad smo shvatili da smo opljačkani na spavanju i da su provalnici usred noći mirno šetali po našem stanu. Uzdamo se u policiju, ali i sami sumnjivo gledamo na sve strance koji šeću po kvartu', kazali su za tportal Splićani s Meja. Tri provale, kažu, zabilježene su u noći na srijedu prošlog tjedna, a posljednja između četvrtka i petka.

U splitskoj policiji nemaju dokaza o korištenju sredstva za omamljivanje pa ne mogu izaći u javnost s tom informacijom, no potvrdili su nam da je upravo prošlog tjedna zabilježeno nekoliko kaznenih djela na Mejama. Zajedničko im je da su počinjena u gluho doba noći i da su se stanari u tom vremenu nalazili u svojim kućama.