Crna kronika ZLOSTAVLJANJE ZAROBLJENIKA

Žrtve Kerestinca nisu došle svjedočiti

Na suđenje petorici bivših hrvatskih vojnika optuženih za zlostavljanje ratnih zarobljenika i civila u tzv. konačištu ratnih zarobljenika u Kerestincu danas nije došao nitko od troje svjedoka, bivših zatočenika i žrtava zlostavljanja.

Milena Adamović, Milka Badrić i Slobodan Kukić trebali su svjedočiti o fizičkim, psihičkim i seksualnim zlostavljanjima u Kerestincu, no, iako im je sudski poziv uredno dostavljen nisu se pojavili u sudnici zagrebačkog Županijskog suda.

Obrana i tužiteljstvo suglasili su se kako nije potrebno svjedočenje dviju svjedokinja na glavnoj raspravi, već će se koristiti njihovi iskazi iz istrage, dok će se svjedoka Kukića ponovno pozvati na sud.

Dvije svjedokinje u istrazi su potvrdile da su ih u Kerestincu tukli, mučili strujom te tjerali da gole do pasa plešu sa zatvorenicima bez donjeg dijela odjeće.
Za zlostavljanje 34 ratna zarobljenika od prosinca 1991. do 25. svibnja 1992. optuženi su bivši zapovjednik konačišta u Kerestincu Stjepan Klarić i četvorici njemu podređenih hrvatskih vojnika - Dražen Pavlović, Viktor Ivančin, Željko Živec i Goran Štrukelj. Svi odbacuju optužbe.

Suđenje se nastavlja sutra.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još