Crna kronika POŠAST U DALMACIJI

Nastavak afere s kamerunskim i nigerijskom vozačkim dozvolama

Splitska je policija otkrila još jednog krivotvoritelja vozačke dozvole protiv kojega je podnijela kaznenu prijavu, te se tako broj prijavljenih za to kazneno djelo povećao, doznaje se danas u toj policijskoj upravi.

Splitski inspektori su u srijedu dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim Kaštelaninom za kojega se sumnja da je tijekom 2008. godine nabavio krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Kamerun, nakon čega je 6. svibnja 2009. godine temeljem takve isprave zatražio i dobio vozačku dozvolu u Republici Hrvatskoj.

Na ovom slučaju splitska policija radi već određeno vrijeme, pa su tako i prošloga tjedna otkrili tri osobe iz Splita i Kaštela. Sumnja se da je 31-godišnjak 2008. godine od nepoznate osobe nabavio krivotvorenu stranu vozačku dozvolu s upisanom A kategorijom, na osnovi koje je kasnije zatražio i dobio upis navedene kategorije u svoju, već postojeću dozvolu, izdanu u Republici Hrvatskoj.

Osim toga policija je utvrdila i da je 31- godišnjak drugoj dvojici muškaraca (28) i (32) nabavio iste dozvole, temeljem kojih su i oni zatražili i dobili upis A kategorije u svoje postojeće dozvole. I oni su kazneno prijavljeni.

Sve je započelo još u kolovozu kada je policija podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu protiv šest osoba zbog krivotvorenja isprava, ovjeravanja neistinitog sadržaja i pomaganja.

Posao su odradili službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, koji su kriminalistički istražili Splićane A.M. (32) i L.J. (34), te Kaštelanina Z.B. (32). U kaznenoj prijavi stoji kako je L.J. za 100 eura od Z.B. kupio krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Nigerije s upisanim podatcima A.M., a radilo se o "A" kategoriji. Potom je A.M. došao u splitsku policiju tražeći da mu se izda naša vozačka dozvola, pa je policija provjerila vjerodostojnost vozačke i doznala da takva dozvola nikada u Nigeriji nije bila izdana.

U drugom, odvojenom slučaju policija je kazneno prijavila žensku osobu A.T. (34), te dvojicu muškaraca također sa šireg splitskog i kaštelanskog područja, L.P. (29) i A.B. (43). Osnovano se sumnja da su tijekom 2009. i 2011. godine od nepoznate osobe pribavili krivotvorene vozačke dozvole Republike Kamerun i Republike Nigerije s upisanom „A“ kategorijom. Nakon što su dozvole nabavili zatražili su i dobili upis navedene kategorije u vozačke dozvole Republike Hrvatske koju su posjedovali.

Policija je poručila da se i dalje intezivno bavi slučajem krivotvorenih vozačkih dozvola.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još