NEMA PRESUDE DO KRAJA MJESECA

Suđenje Draganu Paravinji će se odužiti

13.09.2012 u 15:33

Bionic
Reading

Unatoč najavama da bi suđenje Draganu Paravinji, optuženom za pokušaj silovanja i ubojstvo Antonije Bilić, moglo biti okončano do kraja rujna, izgleda da će se ono neočekivano odužiti

Već su ispitani svi svjedoci i svoja su vještačenja iznijeli i sudski vještaci, ali umjesto samog pregleda dokaza već priloženih u sudskom spisu, obrana Dragana Paravinje inzistira na njihovu iščitavanju, pišu 24sata

Čitanje opsežnog sudskog spisa koji sadrži preko tisuću stranica može trajati i desetak dana. 'Sve te materijale odavno imamo u svojim fasciklima', objasnio je odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić zašto nije nazočio ročištu.

Kompletna dokumentacija se u sudskim procesima vrlo rijetko iščitava, već se ona prije iznošenja završnih riječi samo pregleda. Ovo suđenje je zbog maloljetnosti žrtve zatvoreno za javnost, a Paravinjina braniteljica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović je posebno zatvorena za bilo kakve komentare. Međutim, čak ni onima koji su dobro upućeni u tijek ovog procesa nije jasno zašto inzistira na čitanju svih materijala prikupljenih tijekom istrage i suđenja.

Naime, višednevnim čitanjem poznatih, dosadnih i u najvećem dijelu nebitnih podataka iz spisa, nitko ne dobiva ništa. Paravinja od toga neće profitirati, ali hoće njegova braniteljica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović kojoj će za svaki dodatni dan čitanja, kako saznajemo, iz proračuna Županijskog suda dobiti dodatnih 6000 kuna odvjetničke nagrade.