ISTRAGA UBOJSTVA NA MARJANU

Svi sumnjivci otpali, 'Reksija' traže u Novom Sadu

12.09.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova od svojih srpskih kolega zatražilo je pomoć u identificiranju i lociranju osobe s područja Novog Sada, stare između 40 i 45 godina, za koju se sumnja da ima veze s okrutnim ubojstvom djevojke Selene Margarit Graciano Macedo krajem kolovoza na splitskom Marjanu

Po pisanju Slobodne Dalmacije, Novosađanin visok oko 175 centimetara, crne puti i kose te dobre fizičke kondicije, tijekom kolovoza viđan je u lokalima na Bačvicama i Firulama u dresu nogometnog kluba Milan s otisnutim nadimkom 'Reksi' na leđima. Navodno je vozio metalik sivu Škodu Octaviju, uz sebe je imao tri mobitela te dosta novca i kreditnih kartica, a iznenada mu se izgubio trag upravo u vrijeme ubojstva Meksikanke. Splitski list tvrdi da ga policija pokušava identificirati i pomoću bankovnih kartica kojima je plaćao boravak u gradu.

Trag koji vodi prema susjednoj državi zasad je i jedini izgledan smjer istrage ubojstva na Marjanu, budući da su se svi ostali pokazali kao veliko razočarenje. Policija je od 25. kolovoza privela na obavijesni razgovor preko 120 sumnjivih osoba, svima su izuzeti uzorci DNK i krvi, a velik broj je podvrgnut i poligrafskom testiranju. Kako je na mjestu zločina pronađen ubojičin DNK, puno nade se polagalo u vještačenje centra 'Ivan Vučetić' - no, kako doznajemo, pokazalo se da tragovi s Marjana ne odgovaraju nijednome od privedenih.

Tijelo nesretne djevojke balzamirano je na Odjelu patologije splitske bolnice, a očekuje se da će tijekom sutrašnjeg dana biti poslano u Meksiko.