MILKOVIĆ I PACAK NA SUDU

Počinje suđenje bivšem direktoru Ine za primanje osam milijuna kuna mita

11.09.2012 u 13:31

Bionic
Reading

Čitanjem USKOK-ove optužnice sutra bi na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo početi suđenje bivšem direktoru Ine i Crosca Bojanu Milkoviću (52) te bivšem voditelju remonta platformi u Croscu Miroslavu Pacaku (56) za primanje gotovo osam milijuna kuna mita.

Sudskim vijećem predsjedat će sutkinja Renata Miličević koja je na pripremnom ročištu početkom srpnja odredila dokaze koje će provesti na glavnoj raspravi.

Milkovića i Pacaka tereti se da su od početka 2002. do kraja 2009. uzimali mito kao uvjet za dodjeljivanje poslova drugim trgovačkim društvima. Mito je iznosio pet ili deset posto od neto vrijednosti izvedenih radova. U USKOK-u tvrde da su optuženi primili gotovo osam milijuna kuna, a Milkovića i da je dobio skupocjeni mobitel i umjetničku sliku.

Optuženi su za primanje mita, primanje mita u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje isprava, a USKOK predlože i da im se oduzme nezakonita imovinska korist.

Milković je u Croscu od ožujka 2005. do lipnja 2009. obnašao dužnosti predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora, a potom je imenovan glavnim izvršnim direktorom i izvršnim direktorom za istraživanje i proizvodnju u Ini. Smijenjen je lani nakon uhićenja i pokretanja istrage.

Na prijedlog USKOK-a zagrebački Županijski sud je obojici optuženika početkom travnja prošle godine blokirao imovinu.