KRVAVI LJETOŠNJI MOTO SUSRET

Podignute optužnice za ubojstvo 25-godišnjeg Porečanina

07.09.2012 u 17:28

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv slovenskog državljanina Adnena Budimirovića (25) zbog kaznenog djela ubojstva 25-godišnjeg Porečanina Aleksandra Vidnjevića na moto susretu u Santa Marini kod Vabrige

Optužnice su podignute još protiv dvoje slovenskih državljana Igora Ilića (31) i Primoža Požuna (28) zbog kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi sa smrtnom posljedicom. Za prvookrivljenog Budimovića ujedno je predloženo produljenje istražnog zatvora.

Podignutom optužnicom, trojicu mladih Slovenaca se tereti da su oko ponoći 8. srpnja na moto susretu u organizaciji moto kluba Indians u šumi i uvali rta Larun, nedaleko Santa Marine i Vabrige, prvo verbalno, a potom se i fizički sukobili s još nekoliko osoba, među kojima je bio i Aleksandar Vidnjević.

Kako navodi ŽDO, u jednom trenutku Adnen Budimović se s Aleksandrom Vidnjevićem izdvojio radi daljnjeg razračunavanja te ga je, hoteći ga lišiti života, nožem ubo u predjelu trbuha. Pri tom je Vidnjević zadobio po život opasnu ozljedu, to jest ubodnu ranu trbuha s posljedičnom ozljedom jetre i desnog ošita, zbog koje je unatoč pruženoj liječničkoj pomoći preminuo u Općoj bolnici Pula 8. srpnja u 12.40 sati.