Crna kronika HRVATIN NA SUĐENJU TADIĆU

'Drago mi je što sam to tada prijavio jer bih inače danas 'visio'

Na suđenju Dragi Tadiću za pokušaj podmićivanja da bi se na Vrhovnom sudu izmijenila presuda Branimiru Glavašu, svjedočio je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin, koji je Tadića i prijavio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću

Izjava Jadranke Sloković
Hrvatin je svjedočio o okolnostima sastanka s Tadićem. Naime, trebao se naći s poduzetnikom Mladenom Mlinarevićem te državnim odvjetnikom Bajićem na ručku u zagrebačkom restoranu Baltazar kako bi se dogovorili o izdavanju stručnog časopisa. Mlinarević ga je obavijestio sat vremena ranije da se Bajić neće pojaviti, ali su se ipak dogovorili da će se sastati. Tamo su se pojavili i Tadić te tadašnji direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić.

Po završetku ručka Tadić je izašao za Hrvatinom i počeo se žaliti na nepravdu koja je u sudskom procesu počinjena Glavašu. Hrvatin je rekao da ne zna ništa o slučaju te da će sudsko vijeće normalno provesti postupak. Kada mu je Tadić rekao: 'Mi znamo kakva je odluka', Hrvatin je prekinuo razgovor, jer je, kaže, crta bila prijeđena.

Hrvatin je svjedočio da je sljedeći dan nazvao Bajića i obavijestio ga o cijelom razgovoru.

Iako je obrana pokušala pokazati da je sve što je Tadić rekao Hrvatinu ranije bilo objavljeno u novinama, predsjednik Vrhovnog suda je ostao kod svog stava i poručio: 'Kad gledam s današnje pozicije, nakon ovih pitanja i nekih drugih stvari, da nisam prijavio to u roku 15 sati, a to bi izašlo van, ljudi moji, ja bih već visio. Nakon podmetanja koja ste vidjeli u tim člancima, a koja dolaze iz određenih krugova, ja ne govorim da se tu želi bilo kome pogodovati, ali da to nisam napravio - to bi bilo to', rekao je Hrvatin.

195342,212479,204862,204685
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još