UBOJSTVO MEKSIKANKE

Policija: Imamo određene tragove koji upućuju na točno određenu osobu

05.09.2012 u 08:04

Bionic
Reading

Splićani su i dalje na oprezu jer ubojica Meksikanke Selene Macedo i dalje je na slobodi! Policija ima njegov DNK i otiske prstiju, ali ne i ime i prezime. Ništa od pronađenog ne poklapa se s bazama podataka, pa su se za pomoć obratili građanima objavom fotografije nogometnog dresa. Nakon toga mnogi su okrenuli 192, javlja RTL televizija

'Imamo određene tragove koji nedvojbeno upućuju na točno određenu osobu, ali naravno, kad budemo imali sumnju i identitet, to će se i potvrditi', kazao je za RTL televizijuVitomir Bijelić iz Uprave kriminalističke policije.

To znači da policija ima DNK uzorak i otiske prstiju ubojice, ali ih nema s čime usporediti. Dosad se uzorci u bazi evidentiranih osoba nisu poklopili, a u onoj za osobne dokumente ne smiju se ni tražiti.

U 14 dana istrage eliminirali su više od 120 mogućih sumnjivaca.

'Mi iz dana u dan, iz sata u sat stvaramo mozaik, zatvaramo mozaik, koji treba dati odgovor na pitanja kako, zašto, tko je počinio ovo kazneno djelo', dodao je Bijelić.

Neka vještačenja još traju, no mnoga su završila: nakon njih nije moguće sa stopostotnom sigurnošću reći je li Selena bila silovana.

Policija surađuje i s Interpolom, ali i kolegama iz Meksika, a istovremeno, u Zagrebu je meksička veleposlanica koja je u kontaktu i sa Seleninim bratom i majkom.