STRAH U SPLITU

Policija osim DNK ima i otiske ubojice s Marjana!

Bionic
Reading

Ubojica Meksikanke Selene Margarite Graciano Macedo još je na slobodi. Neslužbeno se doznaje da je policija pronašla DNK ubojice, no kako ga nema u našoj bazi podataka, policija privodi na obavijesne razgovore sve one za koje smatra da bi mogli biti sumnjivi

'Izuzeli smo otiske, a na čemu i gdje, to vam ne mogu reći radi daljnje potrage', kratko je kazao za Slobodnu Dalmaciju Vlado Dominić, Glavni ravnatelj policije o trenutnim saznanjima istražitelja o monstruoznom ubojstvu Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31) na Marjanu.

Marjan pust

Marjan, mjesto na koje se ljudi dolaze opustiti, rekreirati i uživati i za koje svakoga u Splitu bar nešto veže, u predvečerje devetog dana nakon ubojstva mlade turistice sablasno je pust.

'Cijelog dana nisam vidio četiri čovjeka. Nema šetača, žene više ne dolaze gotovo nikako, samo rijetko, i to u društvu muškaraca. Ovdje je prije u ovo doba dana sve bilo puno', kaže čuvar Marjana za Večernji list


Četiri sugovornice nisu u društvu muškaraca, ali imaju svaka svog četveronožnog čuvara: Ota, Zena, Lunu i Conora, pse s kojima svakoga dana već godinama šeću Marjanom. 'Bojimo se i trzamo na svaki šum, ali ne damo mu gušta! I policajci su nam rekli da se pazimo i budemo oprezne jer to može biti i netko koga susrećemo svakog dana i kažemo mu dobar dan', ističu.

'To je neki lik koji joj je prišao, razgovarao s njom i stekao njezino povjerenje, pa je pošla s njim. Sigurno joj je rekao da će joj pokazati Marjan. Nije mogao biti sam, najmanje su bila dvojica. Otimala se i branila, netko bi nešto čuo da joj nisu poklopili usta, vezali je i nosili', komentiraju prolaznici.

Čuvari, koji više noću ne patroliraju pojedinačno, već po dvojica, uvjereni su da će se sve vratiti u normalu kada nađu ubojicu. 'Ja mislim da mu je policija na repu', kaže jedan od marjanskih čuvara.