Crna kronika ŠVICARSKI DRŽAVLJANIN

Hurlimann izbjegao svjedočiti na suđenju Sanaderu

Stefan Hurlimann, koji je trebao svjedočiti na Županijskom sudu u Zagrebu u procesu Hypo-Ina-Mol, koji se vodi protiv Ive Sanadera, nije se pojavio uz obrazloženje da se kao švicarski državljanin nije obavezan odazvati pozivu suda te da ostaje pri iskazu koji je dao u istrazi

Hurlimann je bio direktor Ježićeve tvrtke u Švicarskoj, na čiji je račun sjelo, kako tvrdi tužiteljstvo, pet milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava u Ini mađarskom MOL-u.

Sudsko vijeće prihvatilo je prijedlog optužbe da se Hurlimanna pokuša ispitati videolinkom ukoliko on pristane na to. Suđenje će se nastaviti 13. rujna, kada bi trebao svjedočiti član Uprave Ine u inkriminirajućem periodu, Mladen Zamalik, koji bi prema tvrdnjama obrane trebao pobiti dio iskaza bivše predsjednice Uprave Janafa Vesne Trnokop-Tanta. Ona je, podsjetimo, tvrdila da je Imre Fazekaš u vrijeme kada je MOL preuzimao Inu bio predstavnik mađarske strane, dok Sanaderova obrana tvrdi da to nije točno, već da je on tada radio za ruski Jukos.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još