PIJANA ZA VOLANOM

Baka se upisala među neslavne rekordere policijskih biltena

30.08.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Vremešna Zadranka upisala se među neslavne rekordere biltena Policijske uprave zadarske. U akciji koju je policija provela proteklog vikenda, a čiji su rezultati objavljeni danas, posebno je izdvojen slučaj 63-godišnjakinje koja je upravljala svojim Fiatom u nedjelju 26. kolovoza oko 4.40 sati u mjestu Petrčane pod utjecajem alkohola, a imala je 2,32 g/kg

Najveća je to koncentracija alkohola u organizmu zabilježena za vrijeme trajanja akcije. Protiv nje podnijet je optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od ukupno 265 alkotestiranih, 20 vozača je bilo pod utjecajem alkohola te jedan pod utjecajem droga. Zanimljivo je da je zbog raznoraznih prekršaja iz prometa isključen čak 41 vozač i 11 vozila. Kako se pojedinci odnose prema sigurnosti na cestama, najbolje govore sljedeći podaci. U tri dana akcije prometni policajci su naišli na 12 vozača bez položenog vozačkog ispita, isto toliko vozila bez tehničkog pregleda i registracije, čak 68 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine, 11 ih nije poštivalo prometni znak, četvero ih je nepropisno pretjecalo, a 24 vozača motocikla nisu koristila zaštitnu kacigu.