ZBOG DUGOVA?

Uhićena žena koja ja opljačkala tri banke

29.08.2012 u 18:10

Bionic
Reading

Uhićena je 45-godišnja R.B. koja je u proteklih godinu dana dva puta opljačkala istu poslovnicu OTP banke u zagrebačkim Sesvetama te poslovnicu Splitske banke na Laništu

U prvu akciju brzinske zarade krenula je s plinskim pištoljem lanjskog kolovoza u poslovnicu OTP banke u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama. Razbojništvo je odradila uspješno odnijevši sa sobom 70 tisuća kuna, devet tisuća eura i 500-tinjak dolara. Vidjevši da joj ide, u tu istu poslovnicu vratila se 10. studenoga, kada je zaštitar Adriatic securityja također bio nemoćan pred uperenim pištoljem koji je pljačkašica odlučno držala u ruci dok je naredbeno tražila novac. Toga puta plijen je bio nešto manji, a kad je cjelokupnu zaradu potrošila, 3. kolovoza ove godine vratila se u operativu.

Odlučila se prema istom scenariju, s istim naoružanjem i s perikom na glavi, ukazati u poslovnici Splitske banke na zagrebačkom Laništu. Ukrala je oko 50 tisuća kuna s kojima se, kao i u prethodna dva slučaja, odvezla u nepoznatom smjeru u svom osobnom automobilu koji je parkirala uvijek daleko od nadzornih kamera poslovnica. Iako do sada nikada nije kazneno evidentirana, istražitelji su neko vrijeme imali u vidu nju i još četiri žene kao potencijalne pljačkašice koje uspješno odrađuju razbojništva po bankama.

Tijekom iscrpne istrage, jedna po jedna je otpadala, da bi u konačnici ostala samo 45-godišnjakinja te su sasvim opravdano ishodili nalog za pretres njezinog automobila u kojem su pronašli pištolj. Nađena je i perika u kojoj je za potrebe razbojništava od plavuše postajala crnka. Na pljačke ju je navodno natjerala mala plaća i dugovi.

Međutim, policija i dalje intenzivno nastoji ući u trag pljačkašici Splitske banke u Dubravi koja je prije gotovo dva tjedna iz poslovnice ukrala oko 350 tisuća kuna težak plijen. Sumnjaju da je unutar banke imala pomagača. A iako je modus operandi sličan, 45-godišnjoj kradljivici nije dokazana i ta pljačka. Sve u svemu, od ukradenog novca u sve ti pljačke koje je počinila očajna majka, policija nije pronašla ni lipe, piše Jutarnji list