Crna kronika U MEKSIKU DO KRAJA TJEDNA

Dogovara se prijevoz tijela ubijene Meksikanke

Meksikanka Selena Margarit Graciano Macado (31), koja je brutalno ubijena u park-šumi Marjanu, mogla bi do kraja tjedna biti prevezena u Meksiko, doznaje se danas od počasnog konzula Meksika u Splitu Marina Bosotine

'Večeras ili sutra u Splitu se očekuje dolazak predstavnika meksičkoga veleposlanstva iz Budimpešte radi dogovora o prijevozu ubijene djevojke u Meksiko, za što je potrebno odobrenje i Republike Hrvatske, iz koje se tijelo otprema, i Meksika, u koji se ono doprema', izjavio je za Hinu Bosotina.

Dodao je kako je stalno u vezi s bratom ubijene Meksikanke, koji je 22. kolovoza policiji u Splitu prijavio da mu je nestala sestra. 'Bratu ubijene Meksikanke danas su stigla dva prijatelja iz Francuske i jedan iz Meksika', rekao je Bosotina.

Po njegovim riječima, on će sutra otići na Odjel patologije Kliničkoga bolničkog centra (KBC) u Splitu kako bi vidio ubijenu sestru. Dodao je kako nju još nije vidio, nego samo pronađene predmete na temelju kojih je policija potvrdila da je riječ o nestaloj državljanki Meksika.

Također je rekao kako je brat ubijene Meksikanke u šoku i da uopće nije bio svjestan da se u medijskim napisima spekuliralo i o njegovoj navodnoj odgovornosti za sestrinu smrt.

'Neka sam mu vrsta domaćina, više kao građanin Splita i Hrvatske, zbog humanih razloga', rekao je počasni konzul Meksika u Splitu Marin Bosotina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još