U VARAŽDINU

Provalnik odvijačem ranio policajca

27.08.2012 u 13:20

Bionic
Reading

U pokušaju bijega 53-godišnji lopov je nakon provale u obiteljsku kuću u Varaždinu odvijačem u trbuh lakše ranio policajca, nakon čega je svladan i uhićen, izvijestila je danas varaždinska policija

Napad na policajca dogodio se u petak navečer. Policiji je oko 21,40 sati građanka javila da je u tijeku provala u obiteljsku kuću u Ulici Zinke Kunc. Desetak minuta kasnije policajci su primjetili nepoznatog muškarca kako bježi iz kuće prema susjednom dvorištu. Sustigli su ga, a on je odvijačem u ruci napao jednog od njih, odnosno prislonio mu oštricu odvijača na vrat i zaprijetio ubojstvom.

Policajac je uspio odmaknuti odvijač, no napadač je nastavio njime mahati te je uspio raniti policajca u trbuh, nakon čega je ipak svladan i uhićen.

U policijskoj postaji otkrilo se da je riječ o 53-godišnjaku s koprivničkog područja koji je te večeri provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 43-godišnjaka i ukrao zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Osim napadnutog policajca, prilikom uhićenja lakše su ozlijeđeni njegov kolega i sam napadač. Svima je liječnička pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Napadač je 'zaradio' čak četiri kaznene prijave, za tešku krađu, prijetnju, napad na policajca te pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede. Nakon kriminalističkog istraživanja sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu odredio je njegovo zadržavanje u pritvoru.