JESTE LI IH VIDJELI?

Prošlog tjedna u Hrvatskoj nestalo deset osoba

24.08.2012 u 20:31

Bionic
Reading

Deset osoba nestalo je na području Republike Hrvatske prošlog tjedna, a još se traga za devet osoba koje su nestale ranije u kolovozu. Iz policije mole građane da se s informacijama o njima jave u najbližu policijsku postaju, na broj telefona 192 ili putem e-mail adrese nestali@nestali.hr

U subotu, 18. kolovoza, u Zagrebu je nestao petnaestogodišnji Leonardo Grčević. On je ponovo pobjegao s adrese boravišta Sv. Matej 70. Visok je 170 centimetara, ima smeđu kosu i oči. U vrijeme nestanka bio je odjeven u kratke tamnoplave hlače, zelenu majicu i tenisice. Potom je u ponedjeljak, 20. kolovoza, u Puli nestala šesnaestogodišnja Nensy Obrovac. Ona je visoka 175 centimetara, ima plavu ravnu kosu i svijetloplave oči. Ovalnog je lica i srednje je tjelesne građe. Ima tetovažu u obliku srca i napis 'Petra' na ramenu. Udaljila se s adrese stanovanja Tomasinijeva 2.

Troje mladih nestalo je u utorak, 21. kolovoza. Daniela Pezelj (17) otišla je u srednju školu na ispit, ali se u školi nije pojavila niti se vratila na adresu boravišta Šižgorićeva 4 u Splitu. Visoka je 170 centimetara i ima crnu kosu dužine do ramena. Iz obiteljske kuće u Gornjem Kuršanecu otišla je Sanela Dobošić (14) i još se nije vratila. Ona je visoka 160 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči. Ovalnog je lica i srednje tjelesne građe.

Trag se toga dana izgubio i Luka Juraš (15). Odjeven u zelenu majicu kratkih rukava, kratke karirane hlače i tenisice, otišao je sa zagrebačke adrese boravišta Sv. Matej 70A. Visok 165 centimetara, ima smeđu kosu i oči. Policiji nije poznato u što je bila odjevena Valentina Tomašković (14) kada je 22. kolovoza otišla od kuće u Varaždinu, Juraja Križanića 8. Visoka je 165 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima kestenjastu kosu i svijetloplave oči.

U srijedu, 22. kolovoza, oko 22 sata i 30 minuta, splitskoj policiji je prijavljen i nestanak 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo, nakon što se nije vratila iz obilaska Park šume Marjan u hostel u kojem je boravila. Uz policijske službenike, u potragu su se odmah uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Pretraženi su dijelovi Park šume Marjan, rubni dijelovi grada, plaže i uži centar grada prema hostelu gdje je nestala odsjela. Jučer i danas nastavljeno je pretraživanje Park šume Marjan, a u potrazi se koriste i psi tragači policije i HGSS-a. Ova je Meksikanka visoka oko 165 cm, srednje je tjelesne građe, okruglog lica i kestenjaste duge kose. U trenutku nestanka bila je odjevena u bež haljinu, japanke i na glavi je nosila šešir. Sa sobom je imala fotografski aparat.

Nadalje, jučer, 23. kolovoza, nestale su još tri osobe. Gordana Gorup (28) udaljila se oko 11 sati s adrese stanovanja Vrtec 16 u Vrbniku na otoku Krku. Visoka je 170 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči. Ovalnog je lica i jače je tjelesne građe. U vrijeme nestanka bila je odjevena u smeđe bermude, roza-crvenu majicu kratkih rukava, bijele japanke na cvjetiće, a sa sobom je imala tamnoplavu torbicu.

U Umagu se jučer izgubio trag Štefaniji Krastić (63). Ona je visoka 165 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima tamnoplavu kosu, kestenjaste oči, četvrtasto lice i mladež na lijevoj strani lica. Govori hrvatski i talijanski jezik, no nije poznato u što je bila odjevena u vrijeme nestanka.

Posljednja prijavljena nestala osoba je Slavica Uremović (52). Ona se jučer s adrese stanovanja Gornja Reka 6B u Jastrebarskom udaljila u nepoznato. Bila je odjevena u crnu suknju i crnu košulju, a visoka je oko 165 centimetara, jače je tjelesne građe, ima plave oči, ovalno lice i kestenjastu kosu. Podsjetimo, nestale osobe ranije u kolovozu za kojima se još traga su Ivan Dudović (77), Marko Matanović (74), Josipa Trupeljak (32), Margareta Trupeljak (9), Antonija Pozder (63), Arijana Delić (16), Eldin Šačić (18), Lazo Atlija (64) i Goran Bertol (29).