PRONAĐENA ODJEĆA

Policija sumnja na ubojstvo Meksikanke na Marjanu?

24.08.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Više od stotinu ljudi cijele noći tragalo je za 31-godišnjom Meksikankom Selenom Graciano Macedo, koja je u noći sa srijede na četvrtak nestala u splitskoj park šumi Marjan. U splitskoj policiji još uvijek nisu službeno potvrdili da šešir i japanka pronađeni u četvtak poslijepodne pripadaju nesretnoj djevojci, no neslužbeno su dali do znanja da ozbiljno razmatraju mogućnost da je ubijena

Intenzivna pretraga Marjana proširila se i na okolno područje, pa je helikopter u niskom letu nadletio i sve obližnje plaže i uvale. Pedesetorici policajaca i istom broju pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja u petak je priključeno čak pet pasa tragača, no ni njihov rad nije dao rezultate.

Policija je već u nekoliko navrata razgovarala s djevojčinim bratom Emanuelom, posljednjom osobom koja ju je vidjela u srijedu oko 16.30 sati, no nema sumnje da će uslijediti novi razgovori. Po njegovoj tvrdnji, Selena se poželjela prošetati od prve marjanske vidilice do vrha brda i najavila da će se vratiti kroz sat vremena, a nakon nekoliko sati on je sam krenuo u potragu. Policiju je alarmirao oko 22.30 sati.

Premda je zbog prekida ljubavne veze navodno bila depresivna, istražitelji su gotovo potpuno isključili mogućnost suicida jer su na mjestu gdje su pronađeni šešir i japanka bili vidljivi i tragovi hrvanja, a u blizini nema nikakve litice s koje se mogla baciti. Potraga i dalje traje, makar je nade sve manje.