BEZ OZLIJEĐENIH KOD JALŽABETA

Prometna nesreća otkrila – pijanog strojovođu!

23.08.2012 u 11:43

Bionic
Reading

U prikolicu kamiona sinoć je u Jalžabetu kod Varaždina udario vlak kojim je upravljao strojovođa pod utjecajem alkohola od 2.19 g/kg

Sinoć u 20.10 sati teretni je vlak naletio na kamion s prikolicom kojim je na prilaznoj cesti za željezničku postaju Jalžabet upravljao 30-godišnjak.

Dolaskom do raskrižja županijske ceste i željezničke pruge, koji nije osiguran uređajima za zatvaranje prometa, kao ni uređajem za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, vozač se nije zaustavio, već je bez zaustavljanja nastavio voziti preko željezničke pruge. U tom trenutku iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice naišao je teretni vlak kojim je, kako je naknadno utvrdila policija, upravljao 53-godišnji strojovođa pod utjecajem alkohola od 2.19 g/kg.

Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u stražnji lijevi dio prikolice teretnog vozila. Od siline udara, priključno je vozilo odbačeno u desnu stranu van kolnika na zelenu površinu gdje je udarilo u drveni telefonski stup koji uništen. Materijalna se šteta procjenjuje na više desetaka tisuća kuna, dok ozlijeđenih nije bilo.