SAM SE PREDAO

Pritvoren napadač iz Haciende

21.08.2012 u 21:51

Bionic
Reading

Mladić će biti doveden županijskome državnom odvjetniku koji će ga ispitati, razmotriti prijavu i odlučiti što dalje, rekao je glasnogovornik Županijskoga državnog odvjetništva u Šibeniku Emilijo Kalabrić te dodao kako istraga u tom slučaju nije obvezna

Zagrepčanin (24) koji je u vodičkoj diskoteci Haciendi nožem ranio 32-godišnjeg Ivana Pripuza iz Zagreba priveden je uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu šibensko-kninske Policijske uprave, izvijestila je šibenska policija.

Mladić se jučer predao u vodičku policijsku postaju, potvrdila je danas šibenska policija.

Nad njim je provedena kriminalistička istraga te je utvrđeno kako je 19. kolovoza tijekom koncerta Severine u 3,55 sati nožem ranio 32-godišnjaka iz Zagreba, navodi policija u priopćenju.

Mladić će biti doveden županijskome državnom odvjetniku koji će ga ispitati, razmotriti prijavu i odlučiti što dalje, rekao je glasnogovornik Županijskoga državnog odvjetništva u Šibeniku Emilijo Kalabrić te dodao kako istraga u tom slučaju nije obvezna.

Po novome ZKP-u, državni odvjetnik bez provedene istrage može sklopiti nagodbu s okrivljenikom. U tom slučaju okrivljenik mora priznati krivnju i prihvatiti kaznu koju, u sklopu zakona, za to kazneno djelo predloži državni odvjetnik. U slučaju pokušaja ubojstva, za što je osumnjičen 24-godišnji Zagrepčanin, najmanja moguća kazna je godina dana zatvora.