OPASNI UMIROVLJENIK

Hvarski 'don Fanucci' uhićen zbog iznude

20.08.2012 u 17:17

Bionic
Reading

Usred turističke sezone policija je u jednom hvarskom hotelu u ponedjeljak na djelu uhitila reketara prilikom primopredaje 1000 eura iznuđenog novca od voditelja jednog ugostiteljskog objekta

Reketar odnosno iznuđivač je umirovljenik, a nekad je radio na Hrvatskoj radioteleviziji, navodno je bio na nekoj od rukovodećih funkcija. U mjestu ga zovu don Fanucci. Nadimak je dobio zbog 'posla' kojim se bavi u mirovini – po utjerivaču iz kultnog serijala 'Kum'.

No cijela akcija koju provodi Općinsko državno odvjetništvo u Splitu obavijena je velom tajne.

'S obzirom na fazu postupka, ništa vam ne mogu reći. U ovoj fazi policijski postupci i obrada su tajni', rekla je Daira Boban iz splitskog Državnog odvjetništva. Neslužbeno smo doznali da će se akcija nastaviti, odnosno zbog sumnji u kazneno djelo iznude očekuje se još uhićenja jer umirovljenik nije mogao sam reketariti mjesne ugostitelje, bez obzira na to koliko 'debele' bile njegove veze kojima je prijetio vlasnicima lokala. Hvarske ugostitelje očito reketari čitava mreža ljudi, a ne samo jedan, pa bio on i don Fanucci. No Daira Boban to nam nije htjela potvrditi.

Što se tiče don Fanuccija, njega je prijavio jedan od reketarenih koji nije mogao više podnijeti harač.