FRANCUZ UBIJEN NA ŠIPANU

Oslobođen optužbi za ubojstvo sina

13.05.2009 u 13:38

Bionic
Reading

Gotovo pola godine nakon ubojstva francuskog državljanina i brokera pariške burze, 47-godišnjeg Robina Rolanda Courreaua na otoku Šipanu, dubrovački je Županijski sud odbacio optužnicu protiv njegova oca koji je bio jedini osumnjičeni za ubojstvo

Odbacivanjem optužnice protiv 73-godišnjeg Jacquesa A. Courreaua u cjelosti je obustavljen postupak protiv njega. Unatoč brojnim indicijama koje su ukazivale da je baš on ubojica, sud je zaključio da Državno odvjetništvo nije za optužnicu prikupilo niti jedan čvrsti dokaz, odnosno corpus delicti kojim se optužbe mogu dokazati.

Stoga će mu se u najkraćem roku vratiti oduzeta putovnica, kao i polog od 50 tisuća eura koji je dao kao jamstvo da neće napustiti Hrvatsku. Robin Roland Courreau ubijen je sredinom prosinca 2008. godine s četiri udarca tupom oštricom sjekire u glavu dok je sjedio u svojoj kući u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu.

Tijekom istrage se doznalo da je Jacques Courreau odslužio gotovo 20 godina zatvora zbog presude za trostruko ubojstvo u Maroku. No sud je zaključio da ni nakon svega, optužnica sročena protiv žrtvina oca nije imala nepobitne dokaze da je upravo on počinitelj okrutnog ubojstva, piše Jutarnji list.