SANIRANJE RUBNIH DIJELOVA

Požar kod Trogira gasi 160 vatrogasaca

18.08.2012 u 19:00

Bionic
Reading

Zračne snage koje su gasile požar na području Trogira, napustile su požarište. Požar i dalje gase Državne intervencijske postrojbe Split i Zadar te županijske i lokalne vatrogasne snage – oko 160 vatrogasaca. Saniraju se rubni dijelovi požarišta. Procjenjuje se da je opožareno oko 800 ha trave, niskog raslinja, makije i borove šume, javlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Županijska cesta Plano-Prgomet (spoj sa autocestom A1) otvorena je za promet.
Zračna luka Split otvorena je u 16 sati.

Požar na otvorenom prostoru kod Omiša na području Duće je ugašen. U požaru je izgorjelo 200 ha niske i visoke borove šume i makije.

Šibensko – kninska županija

Zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora na području Radonjića, napustile su požarite. Požar gase Državna intervencijska postrojba Šibenik, županijske i lokalne vatrogasne snage sa ukupno 40 vatrogasaca i 14 vozila.

Na požarištu na području Dazlina - Gaćelezi u tijeku je sanacija požarišta. Opožarena je trava, nisko raslinje i smrika.

Dubrovačko – neretvanska županija

Požar otvorenog prostora kod Otrića na području Seoci uz granicu sa Republikom BiH je ugašen. Opožareno je oko 20 ha borove šume i mješovitog raslinja, od toga 5 ha na području Republike Hrvatske.

Zadarska županija

Požar otvorenog prostora na području Biljana Donjih je ugašen. Opožareno je oko 20 ha šume i niskog raslinja. Požar su gasili vatrogasci iz JVP-a Zadar i Benkovac te 2 Air Tractora.