Crna kronika ČEKA IH PRITVOR

Dvojica Splićana kriva za požar kod Vodica

Policija u Vodicama je za izazivanje požara 12. kolovoza koji je nošen burom ugrozio dva naselja, osumnjičila dvojicu mladića iz Splita i danas će ih odvesti u pritvorsku jedinicu šibensko-kninske Policijske uprave uz kaznenu prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su 22-godišnjak i 24-godišnjak u nedjelju, 12. kolovoza oko 4,30 sati u Vodicama na parkiralištu tamošnjeg disko kluba namjernim paljenjem vatre izazvali požar kojim su prouzrokovali opasnost za ljude i imovinu većeg opsega i imovinsku štetu većih razmjera, navodi se u priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave.

Vatrena stihija, izazvana paljenjem vatre kod diskoteke Haciende, nošena jakom burom ubrzo je zaprijetila stotinama kuća u naselju Stablinac i u Gornjoj Srimi, čiji su apartmani bili puni turista. Velikim naporom vatrogasaca, mještana i turista, svi su stambeni objekti bili obranjeni. Izgorjelo je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i smrike.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još