NESREĆA NA IZLETNIČKOM BRODU

Slomila kralježak jer skiper nije htio usporiti plovidbu?

14.08.2012 u 14:15

Bionic
Reading

U splitskoj bolnici sinoć je liječničku pomoć zatražila 45-godišnja Renata S. iz Trogira koja je stradala oko 16.30 sati na izletničkom brodu Oliva prilikom plovidbe od Bola do Starog Grada

Renata S. zadobila je tešku tjelesnu ozljedu, na Odjelu traumatologije utvrdili su da je slomila četvrti lumbalni kralježak, a zbog ozljede policiji je prijavila 37-godišnjeg Antonija Roića iz Starog Grada na Hvaru, vlasnika broda Oliva i istoimenog ribarskog obrta.

Izjavila je kako je s dvadesetak ljudi bila na brodu. Zbog ogromnih valova, brze plovidbe i velikog 'poskakivanja' broda, izletnici su skipera molili da uspori vožnju. No, on ih navodno nije htio poslušati.

Međutim, prema riječima Antonija Roića, tijekom plovidbe na njegovom brodu nije bilo 'baš tako'. Roić kaže da je žena rekla kako su je zaboljela leđa. Oliva je gliser koji može primiti dvadeset putnika, a na valovima na otvorenom moru snažnije od drugih plovila udara po površini. Antonio tvrdi da joj je kapetan rekao da se povuče natrag do njega i da stoji na nogama. Tako se, pojašnjava, udarci o površinu mora puno manje osjećaju.

'No, ona kapetana nije htjela poslušati', kaže Roić.