Crna kronika OŠTETILA MUP

Bivšu glasnogovornicu policije progoni USKOK

Aleksandru Ljubu, bivšu glasnogovornicu zagrebačke policije, i Miju Vadžića, bivšeg šefa Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a, USKOK je nedavno optužio zbog zloporabe položaja i ovlasti, zbog čega je, prema tvrdnjama tužitelja, MUP-u nanesena šteta od nekoliko tisuća kuna

Riječ je o tome da je nekadašnja glasnogovornica PUZ-a, tvrdi tužiteljstvo, 2006. godine iskoristila svoj položaj te na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu na trošak MUP-a.

Kasnije je platila iz svog džepa cijeli trošak ljetovanja, ali kazneni progon ipak nije izbjegla. Mijo Vadžić je pak priznao krivnju te se nagodio s tužiteljstvom tako da se na pripremnom ročištu na kojem se odlučuje o svjedocima i dokazima koji će biti izvođeni tijekom postupka, a koje će se održati krajem kolovoza na zagrebačkom Županijskom sudu, neće morati pojaviti.

Inače, Aleksandra Ljuba trenutačno radi u Odjelu za odnose s javnošću MUP-a, kamo je iz PUZ-a premještena u travnju 2010. godine. Bez obzira na pokrenuti kazneni postupak, nije udaljena s dužnosti koju obavlja.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još