NOVA GRADIŠKA

Oskvrnut spomenik poginulog hrvatskog branitelja

09.08.2012 u 17:23

Bionic
Reading

Ministarstvo branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin oskrvnuća spomen-obilježja na grobu hrvatskog branitelja Ratka Milijevića u Novoj Gradišci za koji se pretpostavlja da se dogodio uoči Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja

U priopćenju Ministarstva branitelja, koje potpisuje zamjenica ministra Vesna Nađ, stoji da taj čin predstavlja grubo vrijeđanje uloge i žrtve hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te povijest stvaranja hrvatske države.

'Izražavamo uvjerenje da će mjerodavne institucije Republike Hrvatske žurno pronaći i kazniti počinitelje ovog vandalskog čina. Čvrsto vjerujemo da su počinitelji samo vandali koji ovim barbarskim činom pokušavaju obezvrijediti žrtvu poginulog hrvatskog branitelja Ratka Milijevića za stvaranje samostalne i suverene Republike Hrvatske. U smrti smo svi jednaki i svi zaslužujemo počast', stoji u priopćenju.

'Ovakvi događaji u nama samo ojačavaju želju i volju da još intenzivnije radimo na izgradnji miroljubivog i tolerantnog društva', zaključuje se u priopćenju, uz poziv obitelji poginulog hrvatskog branitelja, svim hrvatskim braniteljima i građanima da sačuvaju dostojanstvo te da rješavanje ovog slučaja s povjerenjem prepuste nadležnim institucijama Republike Hrvatske.