PODVODIO I MALOLJETNICU

Razbijen još jedan lanac elitne prostitucije

Bionic
Reading

Šibenski policajci u suradnji sa zagrebačkim uredom policijskog Uskoka (PNUSKOK) razbili su lanac prostitucije u kojem je seksualne usluge bogatoj klijenteli pružalo 11 djevojaka. Naime, jučer 7. kolovoza u 9 sati ‘dolijao’ je 42-godišnji muškarac iz Zagreba kojeg se sumnjiči da je od početka ožujka do 22. srpnja ove godine počinio 11 kaznenih djela podvođenja

Makro je u pet mjeseci podvodio 11 žena, među kojima je i maloljetnica od 17 godina. Gornja dobna granica podvođenih djevojaka je 33 godine. Nijedna od djevojaka nije sa šibenskog područja, već iz Zadarske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Osječko-baranjske županije.

Seksualne usluge pružale su na području Rogoznice i Vodica, a prostitucija po jahtama, obiteljskim kućama, apartmanima i hotelima odvijala se i na području Zagreba, Rijeke, Senja, Hvara i Makarske, piše Šibenski portal

USLUGE PRUŽALE PO JAHTAMA, APARTMANIMA…

Prema riječima načelnika PU šibensko-kninske Ivica Kostanića, 42-godišnjak je otprije poznat policiji po istovrsnim radnjama, no novinarima nije znao kazati je li isti osuđen zbog kaznenog djela podvođenja. Večernji list, međutim, navodi da je riječ o Mariju Vuletiću kojem se zbog identičnog slučaja sudilo prošle godine na Općinskom sudu u Zagrebu.

'Eskort usluge pružane su putem internetske stranice i mobilnog uređaja, a riječ je o klijenteli visoke platežne moći, uglavnom strancima', naveo je Kostanić. Cijena usluga kretala se od 300 do 2000 eura, a svodnik je sebi priskrbio najmanje 61 tisuću kuna.

Kazna predviđena za tu vrstu kaznenog djela iznosi od šest mjeseci do tri godine zatvora, a budući da je u slučaj involvirana maloljetnica, makro se može suočiti s minimalnom kaznom od tri godine zatvora.

SVODNIKU MINIMALNO 3 GODINE ZATVORA

Šibenska policija na tragu je i novih prijava vezanih za taj slučaj, no Kostanić nije želio otkrivati detalje. Nije, također, želio ulaziti u detalje jesu li se djevojke ranije bavile prostitucijom jer su svjedokinje u postupku.

Dodajmo da su na području Šibensko-kninske županije u posljednjih 10 godina zabilježena dva kaznena djela međunarodnog podvođenja te sedam kaznenih djela podvođenja, dok je u periodu od 2002. do 2012. policija zabilježila sedam prekršajnih djela odavanja prostituciji.

'Riječ je o tamnoj zoni kriminaliteta i jako je teško dokazati kazneno djelo. Naime, u tom lancu od makroa do pružatelja usluga nitko nije zainteresiran za iskazivanje', poručio je načelnik šibenske policije.