UBOJSTVO HRVOJA TURIBAKA

Mobitel i kompjutor ubijenog brata otkrit će tajnu zločina?

07.08.2012 u 15:55

Bionic
Reading

Vještačenje mobitela Hrvoja Turibaka (24), studenta Građevinskog fakulteta, ubijenog prije točno mjesec dana u svom stanu u Španskom, neslužbeno doznajemo, trebalo bi biti gotovo ovih dana, kao i vještačenje mobitela njegova dvije godine mlađeg brata Tomislava, kojeg policija još uvijek sumnjiči za ovo ubojstvo, piše Večernji list

Protiv njega gotovo i nema nikakvih materijalnih dokaza pa, prema tome, nije ni mogao biti pritvoren. Uskoro bi trebali biti poznati i rezultati vještačenja dvaju računala kojima su se braća služila, ali i kombinirano vještačenje na kojem rade sudsko-medicinski i balistički vještak. Istražitelji intenzivno rade na rasvjetljavanju zločina koji je šokirao javnost, a nakon što budu gotova sva potrebna vještačenja, neslužbeno doznaje Večernji list, vjerojatno će neke činjenice bitne za rekonstrukciju dana kada je 24-godišnjak lišen života u vlastitom stanu nakon što su mu roditelji otišli u dućan, a brat navodno na rolanje, biti jasnije.

Naime, mladić je ubijen između 13.30 i 14.55 sati, a uoči zločina radio je na računalu. Da je pronašao brata mrtvog u stanu, na broj 112 prijavio je upravo Tomislav u 14.55 sati, a sve ostalo što se u vrijeme odlaska roditelja od kuće događalo u stanu još je uvijek velika enigma.

Sada se pouzdano zna da je tijelo ubijenog pomicano u stanu, što je jasno i iz položaja u kojem ga je policija pronašla pri dolasku na mjesto događaja, a tko je to učinio, na istražiteljima je da utvrde. Mladić je, podsjetimo, pronađen u krvi na tepihu u sredini sobe u kojoj je bilo vidljivih tragova fizičkog obračuna. Na parketu uz prozor bila je lokva krvi u kojoj je kasnije identificiran i otisak žrtvine noge jer je, vjerojatno, mladić ondje klonuo nakon što je dobio prvi ubod u prsište. Istražitelji su u međuvremenu razgovarali s osobama bliskima ubijenom, pa i s njegovom djevojkom Anđelom, a neki će razgovori, navodno, uskoro biti i ponovljeni.