NEOBIČAN DAN U ZAGREBU

Sjedila na terasi kad joj na glavu pao podstanar

07.08.2012 u 12:55

Bionic
Reading

'Kao i svaki dan, sjedila sam tu na terasi i odjednom me nešto pogodilo u glavu. Pala sam na pod i više se ničeg ne sjećam', prepričava 67-godišnja Zlata Čop pomalo bizarnu nesreću koja se u nedjelju oko 17 sati dogodila u njezinu dvorištu u Aninoj ulici 91 na zagrebačkoj Trešnjevci. Nju je, naime, dok je mirno sjedila na stolici na terasi, najvjerojatnije nogom po glavi udario njezin podstanar, kineski državljanin Y. D. (52), koji je pao s balkona na prvom katu kuće, otkriva Jutarnji list

Pod još nerazjašnjenim okolnostima, Y. D. je neoprezno hodao unatrag po terasi i u jednom je trenutku izgubio ravnotežu. Pao je preko ograde balkona s visine od oko četiri metra, a u padu je zakvačio i svoju stanodavku.

'Ne znam čime me točno pogodio, samo se čuo jak udarac kad je pao na pod. Nisam znala što se događa, jako sam se prestrašila i otrčala u kuću. Ma to je izgledalo kao na filmu', ispričala je Jutarnjem listu gospođa Zlata uzbuđeno pokazujući hematom na lijevom oku koji joj je nanio njezin 52-godišnji podstanar.

Nakon što je pao s balkona, Y. D. je ostao nepomično ležati na betonskom podu, a netko od susjeda odmah je pozvao ekipu Hitne pomoći.

Liječnici su teško ozlijeđenog 52-godišnjeg kineskog državljanina vozilom Hitne pomoći prevezli u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da mu je slomljena lubanja. Gospođa Zlata prošla je, srećom, samo s lakšim ozljedama, a njoj je liječnička ekipa ozljede sanirala odmah jer, kako je rekla, nije htjela van iz kuće.

Na mjesto događaja u Aninoj ulici ubrzo su došli policajci kojima je supruga teško ozlijeđenog Kineza pokušavala objasniti što se dogodilo i kako joj je suprug ozlijeđen.