ILEGALNI PRELAZAK GRANICE

Kod Spačve uhićeno 14 stranih državljana, čak 9 Somalaca

06.08.2012 u 12:00

Bionic
Reading

U nezakonitom prelasku državne granice, djelatnici Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske jučer su na predjelu Spačve zatekli i uhitili ukupno 14 stranih državljana: devetoro iz Somalije, po dvojicu iz Pakistana i Tunisa te jednog Marokanca, izvijestili su jutros iz policije.

U teretnom vozilu marke ‘Volkswagen transporter’, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, zatečenom u šumskom predjelu ‘Spačva’, a kojim je upravljao 24-godišnji bosanskohercegovački državljanin iz Brčkog, pronađeno je devet državljana Somalije i državljanin Maroka.

U blizini naplatnih kućica ‘Spačva’, na autocesti A-3, zatečena su i uhićena dvojica državljana Tunisa i dvojica državljana Pakistana.

Utvrđeno je da je svih 14 stranaca nezakonito prešlo državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz Hrvatske, određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 24-godišnji bosanskohercegovački državljani, uz kaznenu prijavu, sinoć je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

U nezakonitom prelasku državne granice, djelatnici PU vukovarsko-srijemske do 5. kolovoza spriječili su ukupno 465 stranih državljana među kojima je najveći broj državljana Afganistana (168), Somalije (46) i Alžira (44).