U SLAVONSKOM BRODU

Lopov ukrao kraljevskog pitona

01.08.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 16 do 8 sati, s ponedjeljka na utorak, iz terarija Centra za zbrinjavanje zaštićenih životinja u Ruščici ukradena je zmija duga više desetaka centimetara.

'Radi se o mladoj zmiji dugoj pedesetak centimetara, debljine kao mali prst. Ukradena zmija pripada vrsti kraljevskoga pitona. Odrasli primjerak ove vrste naraste maksimalno 1 do 1,2 metra. Mi smo nazvali Ministarstvo zaštite okoliša, koje je u Centar smjestilo zmiju nakon jedne zapljene. Ministarstvo je nakon toga obavijestilo policiju, koja je napravila zapisnik i to je to. Premda od jutros ljudi zovu jer se boje da je pobjegao veliki piton. Nema bojazni za to, veliki piton je u svom terariju. Nema razloga za paniku, a najveća žrtva kraljevskog pitona je miš', kaže Mirko Milec vlasnik Centra za zbrinjavanje zaštićenih životinja.

Milec kaže kako ne zna koji bi bio motiv ove krađe, jer sumnja da je zbog vrijednosti zmije, za koju bi lopov na tržištu mogao dobiti od par stotina do 1.000 kuna.

Policija još traga za kradljivcem.