Crna kronika ŠVERC LJUDIMA

Bugari neuspješni u prebacivanju Afganistanaca preko Bajakova

U dva teretna automobila bugarskih registracijskih oznaka, kojim su upravljali 51-godišnji i 57-godišnji bugarski državljani, policija je na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu 'Bajakovo' na ulazu u Hrvatsku jučer zatekla ukupno 12 državljana Afganistana, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija.

U tovarnim prostorima teretnog vozila, u svakom vozilu pronađeno je po šest državljana Afganistana, navodi policija te dodaje kako je utvrđeno da su Afganistanci nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, zbog čega je doneseno rješenje o njihovom protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak povratka u Republiku Srbiju, iz koje su nezakonito prešli u Hrvatsku.

Pedesetjednogodišnji i pedesetsedmogodišnji bugarski državljani, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, jutros u 8 sati, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Prema podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, do 29. srpnja u nezakonitom prelasku državne granice spriječeno je ukupno 436 stranih državljana od kojih najveći broj, 157, upravo državljana Afganistana.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još