POGINULI VOZAČ I SUVOZAČ

Autom preletjeli ogradu, udarili u stablo pa u zid kuće

01.08.2012 u 09:07

Bionic
Reading

Zbog prebrze i neprilagođene vožnje noćas su poginula dvojica muškarca vozilom preletjevši dvorišnu ogradu i prvo udarivši u stablo, a zatim u zid kuće

Muške osobe u dobi od 22 i 36 godina noćas u 2.10 sati smrtno su stradale u prometnoj nesreći u Ludbreškoj ulici u mjestu Štefanec nedaleko od Varaždina.

Upravljajući osobnim vozilom Ludbreškom ulicom iz smjera Bartolovca u smjeru Šemovca, stariji muškarac je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad upravljačem te prešao vozilom udesno, izvan kolnika.

Pritom je naletio na kosinu zemljanog pojasa uz bankinu koja je vozilo toliko podignula u zrak da je preletjelo dvorišnu ogradu te prednjim lijevim dijelom udarilo u stablo, a zatim, u zanošenju, desnom stanom krova u zid kuće!

Vozač, kao i 22-godišnji putnik, preminuli su od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin, a zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredio je obdukciju preminulih.

Šesta je to, odnosno sedma smrtno stradala osoba u prometu na prometnicama Varaždinske županije ove godine. Prošle godine u prometnim nesrećama na području Varaždinske županije stradalo je ukupno 29 osoba, od čega 19 u vozilima, dvije u željezničkim, četiri u nemotoriziranim vozilima, a poginula su i četiri pješaka.

U Hrvatskoj su lani u prometnim nesrećama ukupno poginule 504 osobe, od čega u vozilima 363, a poginula su i 83 pješaka, 15 je bilo stradalih u željezničkim nesrećama, dok je 40 poginulo u nemotoriziranim vozilima.