GRANICA KOD DUBROVNIKA

Napušeni Albanci pali s 52 kg 'trave'

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela za granicu PU dubrovačko- neretvanske zabilježili su novi veliki uspjeh u „vječnoj borbi“ protiv regionalnog narkopodzemlja kada su na graničnom prijelazu 'Karasovići' na Debelom Brijegu, u osobnom automobilu marke „BMW“ albanskih registracija otkrili ukupno preko 52 kg skunka.

Riječ je o tzv. genetski modificiranoj marihuani koja ima neusporedivo jače djelovanje na uživaoce opojnih droga nego ga ima klasičćna „trava“ a neslužbeno smo doznali kako je „roba“, inače proizvedena na tajnim plantažama u Albaniji, bila namijenjena tržištu zapadne Europe, piše Slobodna Dalmacija

Prema pouzdanim podacima koje dubrovačka PU još nije potvrdila, ali ni demantirala, u subotu su oko 20 sati iz smjera Crne Gore granično kontroli pristupila dvojica Albanaca u BMW- u te su, zbog neobično veselog ponašanja ali i još nekih pokazatelja, pogranićčnim policajcima odmah bili „sumnjivi“.

Doista, ispod suvozačeva sjedišta je pronađen jedan PVC- paket sa skunkom te su policajci Policijske postaje Gruda i Odjela za granicu od suca istrage zatražili nalog za premetačinu koji je stigao tek u nedjelju 29. srpnja ujutro. Tek tada je nastavljeno s kontrolom vozila pri čemu je pronađeno još 57, odnosno ukupno 58 paketa u PVC- foliju zapakiranog skunka.

Paketi su bili težine između 0,5 i 1,3 kg a policajci su ih tijekom temeljite pretrag pronašli skrivenima u rezervnoj gumi, pragovima, blatobranima, branicima te ispod „tapecirunga“ više sjedala i skoro svih vrata vozila.

Vozač i suvozač su lišeni slobode te su zbog operativne istrage odvedeni u policijski pritvor, a očekuje se kako će u ponedjeljak 30. srpnja oko podne biti privedeni sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku.

Ovo je još jedan u nizu uspjeha dubrovačke Policijske uprave koju je za borbu u "prekidanju južnog kraka Balkanskog puta droge", tijekom posjeta jugu Hrvatske i susreta s direktorom crnogorske policije Božidarom Vuksanovićem, osobno pohvalio i ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić.