Crna kronika PROMJENA ISKAZA

Cvik i Zulim osuđeni zbog prijetnja svjedokinji

  • Autor: Hina
  • 11.5.2009 14:50:30
  • 11.5.2009 14:45:39

Županijski sud u Splitu nepravomoćno je danas osudio Jakšu Cvitanovića Cvika na osam mjeseci zatvora, a Ivicu Zulima na šest mjeseci zbog prijetnja iz zatvora svjedokinji Petri Gugić.

U obrazloženju presude navodi se da se tijekom suđenja utvrdilo kako su baš Cvitanović i Zulim posredstvom osoba koje su im dolazile u posjet na splitske Bilice prijetili bivšoj Cvikovoj djevojci Petri Gugić (37) da će nastradati ako ne promijeni iskaz kojim je Cvitanovića teretila za raspačavanje heroina na Korčuli, ali i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije.

Navodi se da se Cvik u zatvoru obratio Zulimu, čija je sestra Marijana Ugrin prenijela prijeteće poruke.

Dokazano je i da je Petra Gugić bila uznemirena kad joj je Zulimova sestra Marijana Ugrin najprije poslala SMS poruku, a zatim ju je sutradan nazvala na mobitel prenoseći joj prijeteću poruku Jakše Cvitanovića i Ivice Zulima.

Naime, utvrdilo se prema izlistu mobitela da je upravo Marijana Ugrin bila ta koja je prva nazvala svjedokinju, a cilj je bio da si Jakša Cvitanović Cvik omogući bolju situaciju u postupku u kojemu mu se sudi zbog preprodaje droge.

Cvitanović je u tom slučaju prvooptužen i tereti ga se da je od početka 2003. do studenoga 2006. zajedno s korčulanskom skupinom preprodajom droge protupravno stekao najmanje sedam milijuna kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još