Crna kronika PALI NA GRANICI

Nakon bifteka iz BiH švercali Vegetu, sir i cigarete

Imotska policija uhitila je nove švercere koji su pokušali bez carine u Hrvatsku unijeti veću količinu robe iz susjedne BiH

33-godišnji P. B. iz Podstrane i 21-godišnji Z. L. iz Solina, na području Slivna, kod Vrgorca, Mercedesom su nezakonito prešli državnu granicu, nakon čega ih je zaustavila policija i izvršila pretres vozila.

U Mercedesu su im pronašli 200 kg Vegete, 1.000 kutija cigareta i više od 50 kg sira.

Vegeta, sir i cigarete su oduzeti, a švercerima slijedi kaznena prijava izbjegavanje carinskog nadzora.

U posljednje vrijeme granična policija u Splitsko-dalmatinskoj županiji učestalo otkriva švercere hrane. Najpopularnija namirnica među takvom vrstom švercera su bifteci. Naime, splitsko-dalmatinska policija u četiri mjeseca zaplijenila je 3,5 tona mesa iz susjedne države, vrijednog nekoliko stotina tisuća kuna.

Za čak trećinu cijene jeftinije je meso u susjednoj državi, pa žitelji s hrvatske strane granice pokušavaju zaraditi na krijumčarenju junećih odrezaka koji završavaju na restoranskim trpezama. Mesari u pograničnim područjima BiH, piše Slobodna Dalmacija, kažu da bifteke prodaju po cijeni od 25 maraka po kilogramu, što je 30 posto jeftinije nego u RH.

No, vrlo je upitno porijeklo tog mesa, budući da postoji velika vjerojatnost da zahvaljujući švercerima preko BiH na hrvatskim tanjurima završi meso iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bjelorusije...
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još