Crna kronika VIŠEMILIJUNSKA ŠTETA

Požar u pilani izbio zbog tehničkog kvara

Uzroci jučerašnjeg požara u pilani u Hrastovljanu u blizini Ludbrega su kvar na električnim instalacijama i kratki spojevi na radnom stroju u pogonu za proizvodnju briketa, izvijestila je danas varaždinska policija.

Očevidom je utvrđeno da je požar izbio u noći oko 2 sata u pogonu za proizvodnju briketa zbog tehničkog kvara, odnosno kvara na električnim instalacijama te uslijed većeg broja kratkih spojeva na radnom stroju, kažu u policiji.

Vatra se potom iz proizvodnog pogona proširila na prostor pilane, a u požaru je izgorjela cijela hala za proizvodnju briketa, objekt pilane, skladište radnih strojeva sa strojevima, jedan dio brusionice, te uokolo uskladištena drvena građa. Materijalna šteta, prema prvim neslužbenim procjenama, iznosi nekoliko desetaka milijuna kuna.
Požar su gasili brojni pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih mjesta i šire, a pripadnici nekih od njih i dalje rade na sanaciji požarišta.

Očevid je obavljen uz pomoć stručnjaka MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja, vještačenja i istraživanja, te inspektora za zaštitu od požara varaždinske Policijske uprave.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još